Madame Bovary

Unknown

20200828. Barntillåten. Längd 3 tim 20 min

  • Boka
  • Om filmen

28 augusti

1Välj biograf och föreställning

Denna film har för tillfället ingen inplanerad föreställning på våra biografer.

2Välj biljetter och platser
3Bekräfta
Vänligen acceptera kakor för statistik och marknadsföring för att kunna se videon.
Madame Bovary Bild
Åldersgräns

Barntillåten

Längd

3 tim 20 min

Den rosade uppsättningen på Folkteatern visas nu på Folkets Hus och Parkers biografer. Premiär den 28 augusti!

Humor och allvar blandas i denna kritikerrosade nytolkning av Flauberts klassiker, med manus av Magnus Lindman. Emma lockas av flärd och dyra prylar, men skuldsätter sig på vägen. Pjäsen slår en bro mellan 1800-talets Paris och dagens konsumtionssamhälle.

LYSSNA PÅ EN INFLUENCER: BOTA TRISTESSEN, KÖP DIG FRI.

Emma fångades av vackra människor och vackra ting. Hon bländades av allt det som fanns i böckerna, men som saknades i hennes eget liv. Glupskt slukade hon orden som körsbär; och så sa hon au revoir tristess, gick ut i världen och gjorde den till sin egen. Hon som aldrig ätit granatäpplen och aldrig ätit ananas roffade nu åt sig allt: dyra tyger och dyra vanor, det exotiska porslinet och handskarna, åh handskarna, och hattarna, valparna, älskarna. Hon drömde om Paris och om ett liv rivet ur ett modemagasin, une vie d'influenceur; och brände allt hon hade på att bli unik, som de andra på festerna där alla filtrerats i samma filter.

Överallt sökte hon efter lycka till salu, överallt sökte hon efter fler följare, fler som beundrande kunde följa henne med blicken. Det enda som kunde mäta sig med hennes begär var hennes växande skulder och hennes bekymmerslöshet inför desamma; hon putsade naglarna med citron och polerade en obekymrad fasad. Men under klänningen fanns ett hjärta i uppror. Hon var full av åtrå, av raseri, av hat. Allt blandades ihop i ett och samma lidande: köttets lust, penningbegäret och lidelsens vemod. Året var 1856: dumskallar styrde, media spred floskler, och Emma Bovary bestämde sig för att gå och köpa en allra sista sak.

Dela